En toen waren we allemaal samen.

Met zijn zessen bij elkaar in één huis. Ruim een week intussen. Want dochterlief is toch maar naar huis gekomen. Want stel dat er op de studentencampus geen boodschappen meer gedaan kunnen worden.

De jongens maakten nog grappen. Die worden steeds minder ‘gedeeld grappig’.

Voor de een voelt het nog steeds als vakantie. De ander voelt nu al de onrust om weken binnen te leven.

De ondernemer, that’s me, voelt nog steeds een dubbelheid; de tijd om te kiezen en creëren én de druk om te handelen.

Werken, relaxen en schoolvrij, alle ervaringen lopen door elkaar. Dag- en nachtritme’s (ja; ook hier een gamer) verspringen.

En dat doet iets met de sfeer onderling. Want, toen waren ze ineens allemaal samen.

Hoe zorg je dat je samen met elkaar de dag doorbrengt. De mooie dagplannen die op sociale media voorbijkomen voor de ouders met basisschoolkinderen, zijn niet voorradig voor een gezin met pubers en jong adolescenten met verschillende werk- en leefritmen.

Waar een vakantie samen voor afleiding en plezier zorgt gaat het hier juist om de afwezigheid van de afleiding. (Behalve op internet zoals altijd..) Hoe zorg je voor verbinding en een goede portie me -time?

Ook hier speelt eigen verantwoordelijkheid een rol. Van wie is het probleem? Is het een probleem?

Is het zo erg om even wat minder productief te zijn? Is het zo erg om via games te ontladen? Is het zo erg om je te vervelen? En mag je in deze tijd écht geen zin hebben om samen een bordspel te doen?

Met de waarde “het moet toch ook wel gezellig zijn” hoog en dapper in het vaandel, doen we elkaar tegelijk te kort in het vervullen van ieders eigen behoefte. Voila een heus dilemma in huiselijke kring!

We kijken naar oplossingen die passen vanuit ons eigen perspectief. Passend bij onze eigen behoeften en waarden.

Hier komt de Gordon-methode om de hoek. Communiceren betekent tweerichtingsverkeer. Luisteren en horen wat er in jezelf omgaat en luisteren en horen wat er in de ander omgaat. Niet invullen zoals jij dat graag zou willen alleen vanuit jouw behoefte en waarden.

Eerlijk kijken naar gevoelens en behoeften. Wederzijds afstemmen welke behoeften er zijn en gezamenlijk oplossingen bedenken. Zodat iedereen tevreden kan zijn met de oplossing.

Credo Thomas Gordon: “Ik ben belangrijk, jij bent belangrijk en onze relatie is belangrijk! “

Inmiddels is dochterlief naar haar eigen plek. Ze wilde toch graag op zichzelf zijn..

Dorothea Verhagen, https://sterkjezelfzijn.nl/

Hoe kan je thuis (nog) beter samen blijven werken, leren en leven met het model en de vaardigheden van Thomas Gordon? Gecertificeerde Gordon®trainers delen online hun eigen ervaringen, inzichten en tips in korte blogs. Gordon®trainingen zijn bestemd voor professionals en particulieren. Het zijn communicatie trainingen met het model van Thomas Gordon als basis. Meer lezen op de methode kan op www.gordontraining.nl