Lieke Kalhorn – Secretaris

Na mijn studie Orthopedagogiek heb ik gewerkt als HR-adviseur in de zorg en als docent aan de opleiding voor verpleegkundigen. Zowel tijdens mijn studie als werk kwam af en toe het Gordonmodel voorbij. Ongeveer 12 ½ jaar geleden ben ik me er meer in gaan verdiepen en werd ik aangestoken met het “Gordonvirus”. In 2005 heb ik de Gordontrainersopleiding, licentie opvoeding, gevolgd en vanaf 2006 werk ik als zelfstandig ondernemer vanuit mij woonplaats Apeldoorn en geef trainingen en advies aan jongeren en volwassenen met (studie)loopbaanvragen en/of opvoedvragen. Mijn motto daarbij is: ‘Wat aandacht krijgt, groeit.

Tijdens de opvoeding van mijn eigen kinderen ( inmiddels 21, 19 en 16) heb ik veel profijt gehad van het communiceren volgens het Gordonmodel. Ik zie dat ook bij mijn cursisten en gun dat eigenlijk ieder mens. In mijn loopbaancoachingtrajecten, teambuilding, bestuurswerk en de laatste jaren in mijn werk met jongeren komen de verschillende Gordonvaardigheden steeds weer terug omdat ze zo universeel toepasbaar zijn. Ik beschouw het als mijn missie om respectvolle communicatie en democratische conflictoplossing volgens de Gordonmethode te bevorderen door hier zo veel mogelijk mensen mee in aanraking te laten komen en zo de wereld een klein beetje mooier/beter te maken.

Afgelopen jaren heb ik op verschillende manieren de Gordonmethode gepromoot door een artikelencyclus voor Kiind te schrijven en door congressen te organiseren. Als bestuurder van de NET hoop ik nog meer te kunnen betekenen voor het verspreiden van het Gordongedachtengoed.