Ellen Bout – algemeen Bestuurslid

Voor de trainers die mij nog niet kennen wil ik mij graag voorstellen. Ik ben moeder van 2 prachtige en ondernemende dochters Lynn (2014) en Nadine ( 2017). Zelf woon ik in Meppel maar voor mijn werk reis ik bijna het hele land rond.

Na het volgen van een aantal opleidingen waaronder orthopedagogiek en een docentenopleiding wist ik het zeker! Ik wilde graag een managementfunctie combineren met trainer. Verbinding maken met de medewerkers en gezamenlijk aan een visie te werken waar we voor staan. Sinds 2003 werk ik daarom bij Kinder Service Hotels als Operationeel manager en intern trainer. Naast deze baan heb ik sinds 2009 een trainingsbureau ‘En nu jij’ gericht op pedagogiek en management in de kinderopvang. Een visie die gericht is om medewerkers en kinderen te stimuleren om hun beste kwaliteiten en positieve kanten naar voren te halen door ze hier ruimte voor te geven. Ik heb het geluk om mensen op te leiden waaronder op het gebied van de Gordon methode. Dit koppel ik met het inzetten van video interactie begeleiding.

Na het behalen van een aantal licenties en het geven van vele trainingen werd ik nog enthousiaster over de Gordon methode. Hier wilde ik nog meer mee doen. Zo is in 2014 www.gordoncongres.nl ontstaan. Een samenwerkingsverband met 3 andere gedreven trainers! Elk jaar organiseren we congressen en proberen we artikelen te schrijven voor diverse bladen. Ik heb o.a. een artikel ‘de kracht van actief luisteren’ in het blad kinderopvang mogen publiceren. In mijn werk heb ik naast het geven van trainingen aan medewerkers ook de training gegeven aan ouders en kinderen.

Als bestuurder van de NET wil ik meer ruimte en mogelijkheden creëren om de samenwerking met andere trainers en geïnteresseerden verder uit te breiden of om op te zetten. Ik heb zoveel leuke ideeën gehoord dat ik er naar uit kijk om dit gezamenlijk verder op te pakken.